...
...

КОВИД-19: Хоолны зөвлөмж

Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжинэ.

ШИНГЭНИЙ ХЭРЭГЛЭЭ:

• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух

• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах

ӨӨХ, ТОСНЫ ХЭРЭГЛЭЭ:

• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх

• Транс тос хэрэглэхгүй байх

МАХ, МАХАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:

• Халуун шөлтэй хоол идэх

• Адуу, хонь, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх

• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах

• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах

ЖИМС, ХҮНСНИЙ НОГОО:

• Нимбэг, чацаргана, аньс, жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих

ГУРИЛ, ГУРИЛАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:

• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх

• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх

• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах

СҮҮН, СҮҮН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:

• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух

• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх

Энэхүү мэдээ нь зохиогчийн эрх зөрчсөн, зохисгүй агуулга оруулсан, бусдын эрх ашигт халдсан байвал дараах утсаар мэдэгдэнэ үү: 99503250
Сэтгэгдэл илгээхийн тулд хариуг оруулна уу
Сэтгэгдэл (0)

Онцлох мэдээ