"Үдийн хоол"-ны чанар хүртээмжийг сайруулах, хоол тэжээлийг боловсрол олгох замаар нийгмийн олон талт асуудлыг шийдвэрлэх боломж, шийдлийг гаргах, оролцогч талуудын хамтын ажиллагаа, зорилгыг нэгтгэх зорилгоор ХХААХҮЯ, БШУЯ, ЭМЯ хамтран ДЭМБ, НҮБ-ын Хүүхдийн сан, НҮБ-ын Хүнс хөдөө аж ахуйн байгууллагын дэмжлэгтэйгээр өнөөдөр /2023.06.06/ "ХҮҮХДИЙН ХООЛ" үндэсний чуулганыг зохион байгууллаа.
Судалгаагаар өсвөр үеийнхний 18.1% нь илүүдэл жин, таргалалттай, 34.6% нь өглөөний цайгаа хааяа уудаг, 3.9% нь уудаггүй, 41.8% нь хийжүүлсэн болон чихэрлэг ундаа, 63.9% нь чихрийг 7 хоногт нэгээс олон өдөр хэрэглэдэг байна.
Өсвөр үеийн дундах хийжүүлсэн, чихэртэй ундаа уудаг, чихэр, шоколад, чихэрлэг хүнсний тогтмол хэрэглээтэй байгаа нь илүүтэйгээр таргалалтад өртдөгийг судалгаагаар тогтоожээ.
Энэхүү мэдээ нь зохиогчийн эрх зөрчсөн, зохисгүй агуулга оруулсан, бусдын эрх ашигт халдсан байвал дараах утсаар мэдэгдэнэ үү: 99503250